Žiri

vladislav knežević

VLADISLAV KNEŽEVIĆ

Vladislav Knežević

Vladislav Knežević (1967) diplomirao je na De Vrije Academie (Audio-visual Dept.) u Hagu. Od 1993. radi kao reditelj za različite televizijske programe. Eksperimentalnim filmom, videom i zvukom bavi se od 1988. Bio je inicijator i organizator programa Reference to Difference, televizijske emisije o eksperimentalnom filmu i videu Videodrom, te 25 FPS Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa u Zagrebu.

borjana gaković

Borjana Gaković

Borjana Gaković

Borjana Gaković istražuje film i medije, piše o filmskim medijima i kurira filmske programe, drži predavanja o filmu i filmskoj kulturi. U svom radu se bavi pre svega reprezentacijom istorije i medijalnošću istoriografije, evropskom kinematografijom 1960-ih, odnosu žena i filma, kao i ratom i traumom na filmu.

Borjana je bila portparol za medije Nemačke asocijacije opštinskih i kulturnih bioskopa (2017-2021) i urednik filmskog tromesečnika Kinema Kommunal. Od 2020. godine je članica Programske i selekcione komisije DOK Lajpciga, Međunarodnog festivala dokumentarnog i animiranog filma u Lajpcigu.

Borjana je bila uključena u brojne filmske, pozorišne, izložbene i medijske teorijske projekte, uključujući i ko-kuriranje filmskog programa Materijalnost sećanja. (Post)jugoslavenska Iskustva (pored Madlen Bernstorf, SINEMA TRANSTOPIA Berlin, 24.02.-18.03.2022), zatim na Internationales Frauen Film Fest Dortmund+Koln 2022. kao kustoskinja IFFF Revisited sekcije festivala, te kao kustos Feminale and femme totale na festivalu REMAKE – Dani ženskog filma u Frankfurtu 2021. godine.

Photo (© Guido Schiefer / IFFF)

tomaso aramini

Tomaso Aramini

Tomaso Aramini

Tomaso Aramini je reditelj, snimatelj i producent.

Tomazo je doktorirao film na Univerzitetu Leeds Beckett sa tezom o filmskom jeziku i slikarskim ideologijama i praksama. U svom radu bavi se pre svega konceptualnim i političkim filmovima, često spajajući ta dva žanra. Njegovi eksperimentalni filmovi prikazivani su širom sveta, od San Franciska do Goe, i dobili mnoga priznanja. Godine 2021. objavio je svoj prvi dokumentarni igrani film Izgubljene cipele koji je osvojio nagradu na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Londonu, i izabran u program preko 20 filmskih festivala širom sveta, uključujući Europe Autour de l’Europe, Signs de Nuit, Filmmaking for Social Change.

Tomaso je upravo osnovao Method, produkcijsku kuću fokusiranu na međunarodne filmske koprodukcije.

Kontakt

Dom kulture Studentski grad,
Bulevar Zorana Đinđića 179, 11070 Novi Beograd
Telefon:+381112691442 Fax:+381113193889 Email:alternativefilmvideo@gmail.com Web:https://www.dksg.rs/
ALTERNATIVE FILM/VIDEO festival osnovan je 1982. godine u Beogradu, kao mesto susreta umetnika, teoretičara, kritičara i publike. Misija festivala bila je da teorijski zabeleži pokrete, promoviše konstruktivne vrednosti i podržava nove kreativne mogućnosti u vizuelnim medijima.
© Copyright 2022 - Dom kulture Studentski grad. Website developed by Spektrum kooperativa.
Alternative Film/Video festival

Alternative Film/Video festival